Musiikkikoulu

Löydä ja Säilytä Musiikin Ilo!

 

Musiikkikoulu Piacello on Jyväskylän alueella 2006 vuodesta lähtien toiminut tunnettu ja laadukas taiteen peruskoulutusta antava musiikkikoulu. Opetuspisteitä on Palokassa, Vaajakoskella ja Muuramessa. Musiikkikoulu PiaCello tarjoaa tasokasta instrumentti- ja lauluopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Opetusinstrumentteinamme ovat piano, sello, laulu, viulu, kitara (akustinen ja sähkö), rummut, sähköbasso, huilu, kantele, saksofoni, harmonikka ja ukulele.

Taiteen perusopetus on ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää taidekasvatusta. Opetus noudattaa koulutuksen järjestäjän hyväksymiä opetussuunnitelmia, jotka perustuvat Opetushallituksen päättämiin opetussuunnitelman perusteisiin. Opetussuunnitelmassa määritellään opetuksen tavoitteet ja keskeiset sisällöt, ja ne voivat sisältää erilaajuisia oppimääriä. Mikäli oppilas on kiinnostunut taiteen perusopetuksen opintopolun suorittamisesta, suosittelemme pyytämään tutustuttavaksi Musiikkikoulu PiaCellon opetussuunnitelman, jonka pohjalta voimme yhdessä rakentaa oppilaalle sopivan opintopolun.

Soitto- ja laulutunneilla voi käydä myös vapaamuotoisesti ilman opetussuunnitelman mukaista opintopolkua.

Taiteen perusopetuksen myötä voimme tarjota kaikille oppilaille mahdollisuuksia harrastaa musiikkia pitkäjänteisesti, päämäärätietoisesti ja omien kiinnostuksen kohteiden suuntaisesti riippumatta siitä kulkeeko oppilas taiteen perusopetuksen mukaista opintopolkua vai käykö hän tunneilla vapaamuotoisesti.

Yleisen oppimäärän tehtävänä on kehittää sellaisia taitoja ja tietoja, joita oppilas tarvitsee elämän eri aloilla ja jotka antavat hänelle valmiuksia hakeutua myöhempiin opintoihin. Ammattitaitoisten opettajien tehtävä on huolehtia, että oppilaat saavat kattavat tiedot ja taidot ja että kukin edistyy harrastuksessaan omalle persoonalleen sopivalla parhaalla mahdollisella tavalla. Koulumme tärkeimpiä linjauksia on, että musiikin harrastaminen on hauskaa ja iloista. Joku haluaa harrastaa harrastuksenomaisesti, joku haluaa edetä ammattiopintoihin - kaikki on meillä mahdollista. Aloittaaksesi soitto- ja lauluharrastuksen sinun ei tarvitse osata mitään. Me opetamme sinua.